Selve fødselen kan være en stor påkjenning for babyen. Ved styrtfødsel, bruk av vakuum eller tang, ved keisersnitt, ved setefødsel eller om det har vært en veldig lang fødsel er sjansene større for at barnet kan få muskel- og skjelettplager. Særlig trange forhold i magen som hos tvillinger og ved seteleie øker også sjansene for plager hos babyen.

Plagene kan komme raskt etter fødsel, eller det kan gå flere uker før det vises. Noen av de vanligste symptomene på muskel- og skjelettplager hos babyen er:

  • utrøstelig gråt
  • favorittside- babyen snur hodet mest en vei
  • ammeproblemer og dårlig sugetak
  • misnøye i mageleie eller ryggleie
  • utilfredshet

Er babyen din plaget kan det skyldes spenninger og feilfunksjoner i muskler og ledd, og det er dette kiropraktoren undersøker og behandler.

Babyens hjerne går igjennom en utrolig utvikling det første året som i stor grad er styrt av bevegelse og aktivitet. Er babyen hindret i bevegelse på grunn av smerter kan dette forsinke den nevrologiske fremgangen. Ved å hjelpe barnet til å bevege seg fritt og uten smerter legger vi til rette for en sunn motorisk utvikling.

Ved behandling av spedbarn bruker vi skånsomme teknikker med lette trykk og tøyninger. De fleste babyer er fornøyde under behandlingen og syns det gjør godt. Råd om øvelser og stillinger som dere kan gjøre hjemme vil også være nyttig for å hjelpe babyen deres.

Vanlige positive effekter etter kiropraktisk behandling er økt søvn og redusert gråt, mens den vanligste negative bivirkningen er forbigående økt irritabilitet inntil 24 timer etter behandling. Babyer og barn blir raskt mye bedre og trenger ofte ikke mer enn 4-6 behandlinger.

Ved behov henviser kiropraktoren dere til barnelege, fysioterapeut eller bildediagnostikk.

Kiropraktor Silja på Styrk helse har videreutdanning i behandling av spedbarn. Har du spørsmål kan du ringe 32178181 eller sende en epost til post@styrkhelse.no.